Canada Goose berättar om verkligheten inuti en oäkta Canada Goose-jacka

7 juni, 2011

Canada Goose är ett kanadensiskt företag som startade sin verksamhet 1957 i Toronto. Än idag ligger företaget kvar i Toronto. All tillverkning av Canada Goose jackorna sker i Kanada. Vi har två egna fabriker och ett antal producenter i Kanada som tillverkar våra plagg.

Allt material i jackorna, dun, tyg och päls kommer också från Kanada. Det garanterar att vi vet vem som producerat allt innehåll i jackorna, arbetsvillkor för sömmerskorna och hur uppfödningen av djuren sker. Kanada har liknande lagar som Sverige vilket garanterar en schysst tillverkning.

Sedan 10 år tillbaka har vi haft problem med piratkopierade jackor tillverkade i Fjärran Östern. Vi har inte, och har aldrig haft någon tillverkning där. Inte heller säljer vi några jackor i Fjärran Östern med undantag av Hong Kong och Japan.

De undersökningar vi gjort genom åren visar att kriminella organisationer ligger bakom denna tillverkning av falska plagg. Vinsterna kan vara väldigt stora och straffen ringa, om några överhuvudtaget. De pengar som du betalar för en falsk vara går till att stödja deras övriga kriminella verksamhet. Det är inte heller uteslutet att barnarbete förekommer samt dåliga arbetsförhållanden för de som syr plaggen.

Vi har gjort en jämförelse mellan en piratkopierad jacka och en äkta Canada Goose jacka hos Textil och Läder laboratoriet i Stockholm där en avsevärd skillnad mellan dem upptäcktes. Rapporten som vi tog del av avslöjar att i en äkta jacka så finns det över 80 – 90 % dun och resten fjäder. Renheten av materialet ligger på en mycket hög nivå. I en piratkopierad jacka så finns det mindre än 4 % dun, 40 % fjäder och över 50 % av andra element – som i detta fall visar sig vara krossade fjädrar, klor, näbbar, benrester, hudrester, smådjur som skalbaggar. Renheten av materialet i den piratkopierade jackan är mycket låg. Detta medför en klar bakterierisk. Kvalitén på sömnad är avsevärd högre på den äkta jackan.  Dessutom är den piratkopierade jackan inte i närheten så varm som den äkta. Priset att köpa en piratkopierad jacka kan vara lågt men är priset verkligen värt det när man vet vad man har på sig är vår fråga?

Äkta Canada Goose Jacka

80 – 90 % Dun
20 – 10 % Fjäder

Päls: Coyote
Made in Canada

Piratkopierad Canada Goose Jacka

4 % Dun
40 % Fjäder
55 % Annan fyllning – Krossade fjädrar, hudrester, klor, näbbar, benrester

Päls: Chinese Racoon dog
Not made in Canada

Artiklar från våra auktoriserade återförsäljare som du hittar på www.canada-goose.com

« Tillbaka till nyhetsflödet