För bra för att vara sant

7 juni, 2011

Av Christian Daalsgard

Ibland blir vi kontaktade av missnöjda användare som köpt vad de trott varit en Fjällrävenprodukt via en annons på nätet. En del upptäcker på en gång de får varan i sin hand att den absolut inte håller måttet. I andra fall blir det tydligt efter en tids användande.

Tyvärr finns det ett antal aktörer som försöker sko sig på vårt goda renommé. Genom mer eller mindre förfinade metoder säljer de plagiat som inte på något vis motsvarar de förväntningar man ska ha på en Fjällrävenprodukt.

Vi utvecklar utrustning med genomtänkta funktioner och material som tål år av rejält friluftsbruk. Det innebär att Fjällrävenprodukter ibland kostar lite mer än genomsnittet på marknaden. Å andra sidan kan de användas under lång tid, kanske gå i arv mellan generationer eller hitta nya användare via begagnat-marknader. Och det tycker vi är bra!

Sunt förnuft är bra

Men det finns som sagt baksidor med annonsmarknader. Precis som i många andra sammanhang gäller det att vara sunt skeptisk när något låter för bra för att vara sant – för i många fall är det just det.

Är du det minsta tveksam om en Fjällrävenprodukt du köpt eller tänker köpa får du gärna höra av dig. Ring 0660-26 62 00 så reder vi ut begreppen.

« Tillbaka till nyhetsflödet