Svensk Handel: Sätt stopp för piratkopiering

7 juni, 2012

Den 7 juni arrangeras Världsdagen mot piratkopiering eller World Anti-Counterfeiting Day. Arrangemanget är ett internationellt initiativ som instiftats av Global Anti-Counterfeiting Group (GACG).

– Smuggling och piratkopiering är ett stort problem för handeln och för svensk ekonomi. Svensk Handels nyligen framtagna rapport uppskattar att den illegala handeln med lagliga varor omsätter över 15 miljarder kronor i konsumentledet, säger Martina Elfgren Lilja, näringsrättschef på Svensk Handel.

Syftet med Världsdagen mot piratkopiering är att visa på hur den illegala handeln skadar ekonomin. Piratkopior är billiga men frågan är vad du betalar för. Läs om hur mer om piratkopiering på vaddubetalarfor.se.

Svensk Handel föreslår en rad åtgärder mot den illegala handeln. Bland annat bör straffskalorna ses över när det gäller skatte-, smuggel- och immaterialrättsbrott i samband med illegal försäljning av konsumentvaror. Svensk Handel anser även att ansvaret för att bekämpa den illegala handeln bör samordnas inom Regeringskansliet.

Läs Svensk Handels rapport här.

För mer information kontakta Martina Elfgren Lilja, chef Näringsrätt Stockholm, på telefon 010-47 18 532 eller e-post martina.elfgrenlilja@svenskhandel.se

För att läsa artikeln i sin helhet, klicka här.


« Tillbaka till nyhetsflödet