Tradera säger nej till piratkopior

7 juni, 2011

Av: Ylva Ekborn (Head of Customer Interaction)

Tradera startades 1999 och är ett Ebayföretag. Vi är en av Sveriges ledande köp- och säljsajter med över 2,4 miljoner registrerade medlemmar och 1,3 miljoner unika besökare i veckan. På Tradera kan du fynda bland närmare en miljon nya varor och andrahandsobjekt, både till fast pris och på auktion.

Det är inte tillåtet att sälja piratkopior på Tradera. Av den knappa miljonen auktioner som läggs upp varje vecka förekommer det trots allt. Vi vill att Tradera ska vara en alltigenom positiv köpupplevelse och arbetar kontinuerligt med att rensa bort misstänkta kopior.

Vi på Tradera har ändå en begränsad kunskap om alla olika produktkategorier där kopior förekommer, och de som tillverkar piratkopior blir mer och mer sofistikerade. För att bli ännu bättre på att få bort dessa produkter från Tradera samarbetar vi med över 300 rättighetsinnehavare.

Vi ser väldigt gärna att fler rättighetsinnehavare ansluter sig till vårt program. Om du är intresserad av att komma i kontakt med Tradera för att diskutera dessa frågor kontakta oss på security@tradera.com.

Så länge det finns en efterfrågan på piratkopior så dyker det upp nya. Bakom dessa gömmer sig kriminell verksamhet och okontrollerade arbetsförhållanden.

Vi måste alla som konsumenter ta vårt ansvar i att få bort dessa produkter.

Tradera säger Nej till piratkopior, gör det du också!

Tips och råd till dig som konsument och besökare på tradera.com:

  1. Om du är osäker på huruvida en produkt är äkta eller en kopia, ställ då gärna en rak fråga direkt till säljaren.
  2. Är du fortfarande osäker? Kan säljaren styrka att varan är äkta? Finns det originalkvitto?
  3. Om du hittar en vara på vår sajt som du tror eller vet är en kopia anmäl då denna till granskning. Vi går igenom alla anmälda annonser.

Vi tackar dig på förhand för att du vill vara med och skapa en piratfri värld.


 

« Tillbaka till nyhetsflödet